تاریخ امروز: پنجشنبه ۳۰ فروردین ۱۴۰۳  
منوی اصلی
آمار سایت
بازدید امروز: 2063
بازدید دیروز: 1134
بازدید هفته: 8849
بازدید ماه: 46551
بازدید کل: 5950655
تاریخ انتشار مقاله: يکشنبه ۱۳ اسفند ۱۳۹۶ --- ۱۳:۱۸ تعداد مشاهده: 625 بار
دسته مقاله:
فناوری فیلم برداری با رزولوشن 8K عنوان مقاله:
مدیر محتوا توسط:
فناوری فیلم برداری با رزولوشن 8K چکیده مقاله:

فناوری فیلم برداری با رزولوشن 8K


دوربین لومیکس GX9 پاناسونیک دارای سنسوری با قابلیت تصویربرداری 4K است که  اولین نمونه صنعتی حسگر ارگانیک را با شاتری عمومی توسعه داده است که توانایی فیلم برداری با رزولوشن 8K و ثبت تصاویر ۳۶ مگاپیکسلی را دارد.
شاترهای عمومی عکس برداری و حسگرهای ارگانیک نوید دهنده ثبت تصاویری با اعوجاجات کم تر و محدوده دینامیکی بالاتر هستند؛ اما محدودیت های این ۲ عامل مانع از ورود فناوری به دوربین هایی با رزولوشن های بالا می شوند. اگرچه این رویه می تواند تغییر کند؛  پاناسونیک هر ۲ ویژگی را در قالب اولین حسگر ارگانیک صنعتی با یک شاتر عمومی ادغام کرد . این ابزار قادر به فیلمبرداری با رزولوشن 8K یا ثبت تصاویر ۳۶ مگاپیکسلی است.
شاترهای عمومی با تحریک یک باره کل حسگر تصویر مانع از بروز اعوجاجات در سرعت های بالا می شوند. شاترهای فیزیکی سنتی عملکردی سریع دارند؛ اما از سوی دیگر حرکت ناشی از کشیدن فیزیکی آن ها، بخش هایی از سنسور را قبل از سایر قسمت ها نمایان خواهد کرد و به خاطر وجود این تفاوت، تصاویر مربوط به اشیایی با حرکت سریع کیفیت چندان جالبی نخواهند داشت.
شاترهای عمومی این اعوجاجات را نادیده می گیرند؛ زیرا تمامی سنسور به یک باره ظاهر می شود. اما در این جا نیز مشکلی وجود دارد؛ چرا که حسگرهای عمومی تنها رزولوشنی حدودا ۱ مگاپیکسلی دارند . که با وجود استفاده از یک شاتر عمومی موفق به ساخت حسگری با رزولوشن ۳۸ مگاپیکسل شده است که می تواند به ضبط ویدیو با رزولوشن 8K و سرعت ۶۰ فریم بر ثانیه بپردازد.

اما پرسش اساسی این است که پاناسونیک چگونه جهشی از ۱ مگاپیکسل به ۳۶ مگاپیکسل را رقم زد؟ در پاسخ می توان گفت که  از طریق ترکیب فناوری های نوظهور با حسگرهای ارگانیک موفق به انجام چنین اقدامی شده است.
برخلاف سنسورهای CMOS سنتی، حسگر ارگانیک دارای یک لایه هادی حساس به نور است که نور را جذب می کند و برای ذخیره سازی شارژ نوری در زمان برخورد نور با سنسور، لایه مداری مجزایی در نظر گرفته شده است. این تغییر، سنسورها را قادر به جذب طیف نوری گسترده تر و ثبت رنگ هایی عمیق تر خواهد کرد. در کنار این طراحی متفاوت، دوربین می تواند حساسیت حسگر ارگانیک را از طریق تنظیم ولتاژ ارسالی به سنسور تنظیم نماید.

قابلیت کنترل ولتاژ ارسالی به سنسور، امکان ترکیب نمودن طراحی شاترهای عمومی با حسگر ارکانیک را در اختیار  قرار داده است.   به منظور ظاهر شدن یک باره تمام حسگر، قرار دادن شاتر معمولی روی یک سنسور قدیمی مستلزم استفاده از مدارات انتقالی و خازن های ذخیره ساز بیش تر برای هر گروه از پیکسل هاست. با توجه به این که هر گروه از پیکسل ها نیازمند سخت افزار اختصاصی هستند و به دلیل کمبود فضا، با محدودیت رزولوشن مواجه خواهیم بود.
در طراحی سنسور ارگانیک با یک لایه مداری اختصاصی، اگرچه مدار سنسور موجب افزایش رزولوشن به شکل نمایی نخواهد شد؛ اما  پاناسونیک بدون نیاز به سخت افزار اضافی و مواجهه با کمبود فضا توانسته  شاتری عمومی با رزولوشن ۳۶ مگاپیکسلی تولید نماید. طراحی شاترهای عمومی و سنسور ارگانیک، اعوجاجات چرخش شاتر را از بین برده و محدوده دینامیکی گسترده تری را ایجاد می کند. اما این تمامی فناوری مورد استفاده  در سنسور مذکور نیست؛ بلکه  توسعه یک برنامه برطرف کننده نویز نیز  است که می تواند نویز موجود در تصاویر را با سرعتی بالاتر از نمونه های قبلی کاهش دهد.
بعلاوه سنسور دارای ۲ حالت مختلف، یکی برای حساسیت بالا و دیگری برای اشباع بالا است که به آن امکان می دهد تا با یک نوبت تصویربرداری، محدوده دینامیکی گسترده تری را در مقایسه با سنسورهای سنتی مبتنی بر سیلیکون ثبت نماید. همچنین این حسگر فیلتر تراکم طبیعی الکتریکی را با قابلیت تنظیم ولتاژ یکپارچه می کند و این موضوع بدان معناست که عکاسان به حمل فیلترهای فیزیکی تراکم طبیعی نیازی نخواهند داشت.
قابلیت فیلم برداری 8K با سرعت ۶۰ فریم بر ثانیه برای دوربین های پخش، سیستم های نظارتی، بازرسی صنعتی و دوربین های خودرو طراحی شده است.


اطلاعات بیشتر:
https://web.telegram.org/k/#-1092325641
ایران پاناسونیک


کلمات کلیدی: پاناسونیک - ایران-PANASONIC CCD-LENZ لنزدوربین پاناسونیک- پایه دیواری دوربین پاناسونیک- برد دوربین پاناسونیک – منبع تغذیه دوربین پاناسونیک
کلیه حقوق این مجموعه متعلق به وب سایت ایران پاناسونیک می باشد.
طراحی وب، سئو و پشتیبانی: توسعه فناوری اطلاعات جهان افزار نوین